Tahniah JDT Dari Dibenci Kini Disayangi Penyokong Bola

tahniah jdt dari dibenci kini disayangi

Apa yang membuatkan Johor Darul Takzim sebagai sebuah kelab bola sepak mendapat tarikan ramai adalah kerana usaha Tengku Mahkota Johor yang beriltizam menaikkan kualiti sukan bola sepak negara. Berikutan pelbagai isu kontrovesi antara TMJ dan FAM berkenaan bola sepak negara, kini TMJ bukan sahaja berjaya membuktikan bahawa beliau mampu meningkatkan tahap kemampuan kelab JDT malah berjaya menaikkan nama Johor. Ucapan tahniah JDT dari dibenci kini disayangi seluruh penggemar sukan bola sepak untuk pencapaian ini.

Apa yang uniknya JDT dan TMJ ialah, kelantangan mereka di dalam menyuarakan beberapa isu FAM. Malah kebelakangan ini TMJ dan ayahnya HRH Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar sering mengkritik isu-isu negara. Di mana Kelantan dan Pahang semakin malap, namun JDT terus mengorak langkah menuju kegemilangan dunia bola sepak. Tahniah sekali lagi buat JDT atas kejuaraan piala FA.

JOHOR BAHRU 08 MAY 2015 Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar berkenan bergambar dengan tiga trak Mack yang akan digunakan pada Kembara Mahkota Johor (KMJ) 2016 selepas Pra Pelancaran KMJ 2016 yang berlangsung di Istana Pasir Pelangi Johor Bahru. NSTP/ZAIN AHEMD


Kredit kepada: Semuanya JDT