Semak Nama Anda Untuk Ketahui Dipilih Mendapat MyTv Percuma

MyTv merupakan inisiatif kerajaan untuk merapatkan jurang penyiaran seluruh negara. Erting semua tempat akan mendapat siaran yang sama. Pedalaman mahupun kawasan bandar akan mendapat siaran yang bertambah. Kerajaan telah menyediakan decoder percuma untuk 2 juta penama dan selepas itu perlu dibayar pemasanganya. Oleh itu tindakan yang perlu dilakukan ialah semak nama anda untuk ketahui dipilih mendapat mytv percuma oleh kerajaan. Pilihan dilakukan secara rawak seluruh negara.
semak nama anda untuk ketahui dipilih mendapat mytv percuma
Negara-negara ASEAN telah menetapkan pelaksanaan penutupan siaran analog (analogue switch off – ASO) secara berperingkat-peringkat antara 2015 sehingga 2020. Untuk memastikan penyeragaman isyarat, negara-negara yang mempunyai sempadan bersama termasuk Malaysia, Thailand, Singapura, Indonesia dan Brunei bersetuju menetapkan 2018 sebagai sasaran pelaksanaan ASO. Projek DTT di Malaysia adalah di bawah naungan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) dan dipantau oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Projek ini adalah sebahagian daripada agenda nasional untuk mentransformasikan industri penyiaran negara melalui pendigitalan dengan tujuan mempertingkatkan taraf hidup rakyat ke arah mencapai status negara maju menjelang 2020. Ia merupakan salah satu inisiatif terpenting dalam Rancangan Malaysia ke-11.
(Sumber: mytvbroadcasting.my)

MyTv dijangka akan menyaingi Astro di mana Astro merupakan siaran monopoli sejak sekian lama. Berikutan banyak kritikan yang dilemparkan ke atas Astro, MyTv mampu melonjak sebagai satu platform penyiaran utama seiring dengan negara-negara maju yang lain. Pelancaran MyTv ini dijangka selesai sebelum tahun 2017. Jika dibandingkan dengan decoder biasa, kawasan pedalaman hanya mendapat hingga 2 siaran sahaja iaitu TV1 dan TV2. Manakalah kawasan bandar boleh mendapat siaran TV3 dan NTV7. Selain Astro dan MyTV, Njoi juga merupakan decoder di bawah seliaan Astro yang semakin mendapat sambutan. Walau bagaimanapun, NJoi masih memiliki kelemahan yang mana rancangan atau siarannya mudah tergendala atau hilang apabila diganggu dengan cuaca.

Semak nama anda untuk ketahui dipilih mendapat MyTv percuma menerusi link ini: SEMAK

Maklumat lanjut mengenai MyTv anda boleh klik link di bawah ini.
http://mytvbroadcasting.my/phase2/FAQ.html

7 Comments

 1. mohd Nasir bin Ahmad
  at

  Mohd Nasir bin Ahmad.
  No 3G lorong satu,
  Taman Lambaian Jerai.
  08800 Guar Chempedak
  Kedah Darul Aman.

 2. norizam bin tulimin
  at

  belum dapat lagi

  • norizam bin tulimin
   at

   saya ingin miliki decoder mytv percuma

 3. ROSLAN BIN AHMAD
  at

  ALAMAT RUMAH PPR
  B-1-11 BLOK.B APT
  SERI KIAMBNG
  TMN DESA KIAMBANG
  48200 SERENDAH SELANGOR

 4. Zakaria bin Abdullah
  at

  541 jln 2/13 bandar puteri jaya 08000 sg petani kedah

  • Noorazizah bt saad
   at

   Noorazizah bt saad
   No 96 jln utama, kampung pak darus
   Batu 21/2 jalan simpang 34000
   Taiping perak

Comments are closed.