Permohonan Online Guru Tabika KEMAS Ambilan 2018

permohonan online tabika kemas

Permohonan Online Guru Tabika Kemas. Sukacita dimaklumkan kepada semua rakyat Malaysia yang ingin memohon menjadi Guru Tabika KEMAS ambilan 2018. Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) mempelawa kepada mana-mana individu yang berkelayakan untuk membuat permohonan menjadi Guru Tabika KEMAS.

Senarai Jawatan Tabika KEMAS

Senarai Jawatan Kosong KEMASGred
Guru Tadika KemasS27
Penolong Pegawai Pembangunan MasyarakatS27 Pemaju Masyarakat Taska
Pembantu Pembangunan MasyarakatS17 Penyelia

Syarat Kelayakan

  1. Terbuka kepada lelaki dan perempuan dan berstatus warganegara Malaysia sahaja
  2. Berumur tidak kurang daripada 21 tahun dan tidak melebihi 35 tahun pada tarik permohonan dibuat
  3. Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti yang tertera di bawah:
  • Memiliki sijil diploma daripada institusi awam atau swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pengajian Tinggi. Pemohon yang memiliki sijil diploma berkaitan pendidikan awal kanak-kanak akan diberi keutamaan.
  • Kepujian dalam Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Kakitangan yang bertaraf tetap dan lulusan Kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) tidak layak memohon jawatan ini.
  • Hanya calon yang bergelar graduasi diploma sahaja yang dibenarkan memohon. Calon yang masih bergelar pelajar tidak dibenarkan memohon

Syarat Memohon Guru KEMAS Tahun 2018

BERKAITAN:

Permohonan UPU 2018/2019

Maklumat Umum Kursus Pendidikan Awal Kanak-Kanak (Tabika/Taska) KEMAS 2018

  1. Tempat kursus: di Institusi/Pusat KEMAS
  2. Tempoh: tiga (3) atau enam (bulan)
  3. Tarikh tutup: permohonan belum dikemaskini
  4. Sektor: Kerajaan Pusat
  5. Borang permohonan wajib diisi dengan maklumat lengkap dan dihantar sebelum tarikh tutup yang akan dimaklumkan kemudian. Sebarang kegagalan memenuhi syarat borang permohonan tidak akan dilayan.

Cara Membuat Permohonan

  1. Dapatkan borang yang boleh dimuat naik secara atas talian online.
  2. Pastikan calon mengisi borang permohonan guru tabika/taska KEMAS SPAKK Pin.2013 seperti yang dimuat turun. Muat turun borang kemudian dilengkapkan sebelum dihantar secara manual ke jabatan KEMAS terdekat atau negeri tempat dipohon.
  3. Calon hendaklah mengisi kesemua butiran dengan lengkap, tepat dan jelas.
  4. Tarikh tutup permohonan ialah pada (akan dikemaskini).
  5. Calon dikehendaki menghantar borang permohonan ke salah satu Pejabat KEMAS Negeri seperti alamat di bawah:

permohonan online guru tabika kemas

permohonan online guru tabika kemas

permohonan online guru tabika kemas

Semakan Status Permohonan Guru Tabika KEMAS 2018

Pemohon yang terpilih sahaja akan dipanggil untuk menghadiri Temu Duga Guru Tabika KEMAS 2018. Pemohon yang tidak mendapat sebarang respon selama 3 bulan selepas tarikh tutup permohonan daripada pihak KEMAS boleh dianggap tidak terpilih mengikuti temu duga.

Pemohon yang terpilih akan dihubungi oleh Pejabat KEMAS. Pihak KEMAS tidak mengeluarkan surat pemberitahuan kepada pemohon yang gagal.

Syarat Memohon Jadi Guru KEMAS Tahun 2018

*Ralat

Permohonan online guru tabika KEMAS bagi tahun 2018 akan dimaklumkan sekiranya permohonan dibuka semula. Sila subscribe website kami atau tinggalkan emal anda di ruangan komen. Pihak ADMIN akan memaklumkan kepada anda sekiranya terdapat maklumat terkini yang disiarkan.

Sumber Laman Web Kemas.

MENARIK:

9 Pekerjaan Lumayan Bagi Fresh Graduate

Permohonan Perumahan PR1MA 2018

358 Comments

  1. mimi shahirra binti sidik
    at

    assalamulaikum..jika permohonanan dibuka mohon pihak admin maklumkan pada saya..mohon jasa baik admin..terima kasih..

  2. Assalamualaikum, jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email azifahibrahim94@gmail.com kerana saya amat berminat.

  3. sila maklum sekiranya permohonan baru dibuka.tq

  4. Nasyatul hanani
    at

    Assalammualaikum jika ada permohonan baru untuk pegambilan guru tabika 2018 sila email kepada saya nasyatulhanani97@gmail.com terima kasih

  5. Sila beritau jika permohonan dibuka

  6. Noor hasimah bt amri
    at

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih untuk informasi yang sangat membantu. Jika permohonan telah dibuka untuk sesi 2018 mohon maklumkan kepada email saya mas_shi94@yahoo.com terima kasih

  7. Nor Syahirah mohd asri
    at

    Assalamualaikum terima kasih atas maklumat .. sila hubungi saya sekiranya permohonan dibuka .NIy email saya norsyahirahzahirah@gmail.com

  8. sebenarnya tiada pun kemas keluarkan iklan jawatan kosong pengambilan guru tadika…2017 0r 2018.

  9. Wan Aima Shamiemie
    at

    Assalamualaikun dan Selamat Sejahtera. Terima kasih kerana memberi maklumat tentang panduan dan permohonan untuk memohon guru kemas. Saya amat berminat untuk menceburi bidang ini. Jika permohonan guru kemas 2018 dibuka, sila emailkan pada saya di emashamiemie@gmail.com.my. Terima Kasih.

  10. maizatul akma binti azhar
    at

    Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih untuk informasi yang sangat membantu. Jika permohonan telah dibuka untuk sesi 2018 mohon maklumkan kepada email saya akmaaa.azhar@gmail.com terima kasih

  11. SITTI NURHANIZAH BINTI LATIF
    at

    Asalamualaikum dan salam sejahtera admin, terima kasih untuk informasi berguna ini. sitinurhanizah02@gmail.com
    terima kasoh sekali lagi

  12. rosmadiana bt rosle
    at

    Assalamualaikun dan Selamat Sejahtera, terima kasih kerana memberi maklumat tentang permohonan dan panduan untuk memohon guru kemas, saya amat meminati untuk menceburi bidang ini, jika ada buka permohonan guru kemas sila emailkan di rosmadianrosle@gmail.com .. terima kasih

  13. Assalamualaikum & Salam Sejahtera admin. Jika permohonan guru tabika kemas sesi 2018 secara online telah dibuka mohon admin maklumkan kpd saya melalui email nuramira.md.26@gmail.com Terima Kasih.

  14. Nur Fadhillah Binti Abd Razak
    at

    Assalamualaikum admin . Terima kasih untuk info. Jika pengambilan baru telah dibuka, boleh maklumkan pada email Ini. Terima kasih atas jasa baik. nurfadhillahrazak82@gmail.com

  15. Rizana bt Ahamd Zukri
    at

    Assalamualikum
    Mohon jasa baik tuan untuk maklumkan kepada saya jika terdapat pengambilan baru untuk pengambilan guru KEMAS 2018 Melaui
    rozana@kmns.matrik.edu.my

    Terima kasih

  16. Assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan pada saya, ke email tiffeny1997@gmail.com

  17. Assalamualaikum.. admin terima kasih atas informasi yang sangat membantu..jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tadika 2018 tlg maklum kan pada saya

  18. Assalamualaikum.. admin terima kasih atas informasi yang sangat membantu..

  19. Terima kasih admin untuk informasi. Jika permohonan ambilan 2018 telah dibuka mohon jasa baik admin utk maklumkan kepada saya ernahatar@yahoo.com

  20. mohon maklumkan kepada saya..jika ada kekosongan jawatan guru tadika kemas..saya sangat berminat.sebarang info emailkan kepada rahimah.razali@yahoo.com

  21. Nursahwani binti Sabri
    at

    Assalamualaikum admin utk informasi, jika ada permohonan baru ambilan 2018 mohon jasa baik maklumkan pada saya kat email saya sahwanisabri@yahoo.com
    Terima kasih.

  22. Siti Nor Sakinah Binti Jafri
    at

    Assalamualaikum, sy sentiasa mnunggu peluang utk menjadi guru tabika perpaduan. Sekiranya ada permohonan lg sila emailkn kpd sy di alamat email ini jafrisitinorsakinah@gmail.com . Sy amat menghargainya, terima kasih.

  23. Assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan pada saya, ke email dayahsharizan@gmail.com

  24. MARGARET ANAK ENGKASAN
    at

    Terima kasih atas maklumat yang menbantu. Sila maklumkan kepada saya sekiranya ada lagi kekosongan pengambilan guru kemas 2018 dibuka.

  25. Hakiimah Binti Abdullah
    at

    Assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan pada saya, ke email hakimahabdullah01@gmail.com

  26. nur suhaidah sukarno
    at

    Assalamualaikum, sy sentiasa mnunggu peluang utk menjadi guru tabika perpaduan. Sekiranya ada permohonan lg sila emailkn kpd sy di alamat email ini suehaidahsukarno97@gmail.com . Sy amat menghargainya, terima kasih.

  27. NORHAYATI BINTI CHE KAMARUZAMAN
    at

    assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email hayatizam9088@gmail.com
    terima kasih.

  28. NORHAYATI BINTI CHE KAMARUZAMAN
    at

    sila maklumkan kepada saya sekiranya jawatan kosong pengambilan guru kemas 2018 dibuka di email hayatizam9088@gmail.com

  29. Aribah aida binti hasan
    at

    Assalammualaikum admin,terima kasih atas info yang diberikan ,jika permohonan baru untuk pengambilan guru tabika kemas 2018 sudah dibuka.sila maklumkan Kepada email sya Aribahaida95@yahoo.com.. terima kasih

  30. Nur Hidayah Binti Abd Malek .
    at

    assalammmualaikum….admin..terima kasih di atas info tersebut….jika ada permohonan baru pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada emel ini nurhidayahansos@gmail.com

  31. assalammmualaikum….admin..terima kasih di atas info tersebut….jika ada permohonan baru pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada

  32. Juhaida Binti Johari
    at

    redolin Jaibin says: at
    Hai Admin, terima kasih atas info yang diberikan. Jika ada permohonan online guru tabika KEMAS bagi tahun 2018 dibuka semula. Sila maklumkan saya pada E-mel : juhaidajoe@gmail.com.com

  33. nor azimah bt muhammad
    at

    Terima kasih. jika ada permohonan baru / pengambilan baru guru tabika 2018, mohon maklumkan pada saya …terima kasih sekali lagi…

  34. Noorul syafiqah salam
    at

    Assalamualaikum admin. Terima kasih atas info. Saya pelajar lepasan diploma dalam pendidikan awal kanak kakak. Sila maklumkan kepada saya jika ada kerja kosong. Saya amat berminat dalam bidang ni. Harap admin dpt membantu saya. nurulsyafiqah9696@gmail.com 0199966904

  35. Nurshafida binti Dahlan
    at

    Assalamualaikum admin.terima kasih atas info yang jelas..jika perngambilan guru tabika 2018 telah dibuka,tolong info ye. Fyd_fyd2016@gmail.com

  36. Terima Kasih atas info

  37. Shameema banu binti Abdul kalam
    at

    assalammmualaikum….admin..terima kasih di atas info tersebut….jika ada permohonan baru pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada mahasham8900@gmail.com

  38. assalammmualaikum….admin..terima kasih di atas info tersebut….jika ada permohonan baru pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada mazilmohd95@gmail.com

  39. Nur hasanah binti sidile
    at

    Assalamualaikum Admin saya sangat berminat menjadi guru tabika dan saya amat berterima kasih kepada admin sekiranya dapat memberi informasi terkini tentang permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 melalui emel saya…sidikawang64@yahoo.com Terima Kasih.

  40. Fredolin Jaibin
    at

    Hai Admin, terima kasih atas info yang diberikan. Jika ada permohonan online guru tabika KEMAS bagi tahun 2018 dibuka semula. Sila maklumkan saya pada E-mel : fredolinjaibin@gmail.com
    Terima kasih.

  41. Assalammualaikum admin,terima kasih atas info yang diberikan ,jika permohonan baru untuk pengambilan guru tabika kemas 2018 sudah dibuka.sila maklumkan saya pada email :syazwanizainiwindows8@gmail.com

  42. assalamualaikum admin…terima kasih untuk info yg sangat membantu,jika Ada permohonan Baru untuk pengambilan guru tadika kemas 2018,mojon maklumkan kepada saya di email shidabertam@yahoo.com

  43. Norafizah Binti Iskam
    at

    Assalammualaikum. sila emailkan kepada saya jika permohonan baru 2018 telah dibuka.
    ini email saya :
    afizahiskam96@gmail.com

  44. Nur fatin shuhaida
    at

    Salam..admin kalau ada buka kekosongan admin tolong email saya deh.. nur_f94@yahoo.com..trima kasih admin.

  45. Nurul Aizatul Binti Zainal Ambiah
    at

    Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

  46. Nurul Aizatul Binti Zainal Ambiah
    at

    assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru pengambilan guru 2018 maklumatkan saya.

    piaambiah@yahoo.com

  47. Jika permohonan baru untuk 2018 sudah dibuka please inform me Admin. TQ for your sharing.

  48. norain binti mohiddin
    at

    assalamualaikum admin,minta pertolongan untuk informasi yang terbaru untuk permohonan menjadi guru atau pembantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 dan saya mempunyai kelayakan sijil dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak.saya mohon sangat admin dapat memberikan kerjasama serta memaklunkan saya terus ke email Ayeen950131@gmail.com

  49. Assalamuaaikum,

    Jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018, mohon maklumkan kepada saya di email syuhadaizzati18@gmail.com

    Terima kasih.

  50. NUR LIYANA AKMA BT ZARAWI
    at

    Assalamualaikum admin,,sekiranya buka untuk pengambilan tabika kemas 2018,,Sila maklumkan kepada saya melalui email nurliyanaakma@gmail.com,, terima kasih admin..

  51. Rexsy Chriscella
    at

    Hai admin jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email rexsychriscella@gmail.com

  52. azida binti putit
    at

    assalammualaikum admin. kalau ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika sila email saya SYAHIEYDA95@GMAIL.COM . Terima kasih

  53. NUR LIYANA AKMA BT ZARAWI
    at

    Assalamualaikum admin,,sekiranya buka untuk pengambilan tabika kemas 2018,,Sila maklumkan kepada saya,, terima kasih admin..

  54. Assalamualaikum admin. terima kasih atas informasi ini. mohon admin email kepada saya sekiranya permohonan guru tabika kemas 2018 dibuka. fathinabilahuda@gmail.com

  55. Muzaimas Ahsikin bt Mohd
    at

    Assalaimualaikum admin, jika ada permohonan baru untuk pengambilan 2018, mohon maklumkan saya pada email muzaimasmohd@gmail.com
    Terima kasih.

  56. Jika ada permohonan baru untuk pengambilan taska atau tadika 2018 mohon maklumkan kepada saya pada email nadiapendek16@gmail.com terima kasih

  57. Nor Diyana Mohd Yusoff
    at

    Assalamualaikum admin. terima kasih atas informasi ini. mohon admin email kepada saya sekiranya permohonan guru tabika kemas 2018 dibuka. diyanayusoff1989@gmail.com

  58. nur arwani bte basaran
    at

    assalamualaikum.. terima until penerangan. mohon untuk memaklumkan sekiranya ada permohonan baru untuk guru tadika kemas 2018 inawra_pearl89@yahoo.com

  59. HANIS BINTI YUSOP
    at

    assalamualaikum admin.. Terima kasih untuk informasi. Jika ada pengambilan baru mihon maklumkan saya di hanisyusop@yahoo.com

  60. Assalammualaikum.. beri maklum kepada saya sekiranya permohonan baru dibuka untuk pengambilan guru tabika 2018 dan tahun seterusnya..

  61. terima kasih, sekiranya ada permohonan yang akan dibuka nanti, mohon maklumkan kepada saya melalui emel.. 🙂

  62. Pengambilan guru 2018 sila maklumkan pada email saya ya..

  63. Shaidatul aireena
    at

    assalam. jika permohonan dh dibuka sila inform ye @shaidatulaireena12@gmail.com

  64. Mazifah bt ismail
    at

    Assalam…minta jasa baik maklumkn sy bile tarikh pembukaan 2018…sgt berminat..terime kasih

  65. tq admin . tolong bg info kalau dah buka permohonan baru untk tahun 2018

  66. Syahirah natasha
    at

    Mohon emailkan tarikh utk pemohonan bgi 2018. Tq 🙂

  67. assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email awe_red89@yahoo.com
    terima kasih.

  68. AIDAH SYAMILAH BINTI MUSTAFFA
    at

    Assalamulaikum admin,terima kasih atas informasi.Jika ada permohonan baru atau permohonan telah dibuka sila maklumkan kepada saya pada email aidahsyamilah95@gmail.com Terima kasih

  69. AIDAH SYAMILAH BINTI MUSTAFFA
    at

    Assalamulaikum admin,terima kasih atas informasi.Jika ada permohonan baru atau permohonan telah dibuka sila maklumkan kepada saya pada email aidahsyamilah95@gmail.com.Terima kasih

  70. Nursahfirah Sapri
    at

    Sila maklumkan sekiranya terdapat makluman mengenai permohonan guru tabika bagi sesi 2018 telah dibuka

  71. NOR SAPIKA BINTI SATMIN
    at

    sekiranya permohonan guru 2018 telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin…

  72. Siti norazura wahab
    at

    Mohon maklumkan kekosongan guru tabika nagi sesi 2018,,,

  73. Tolong maklumkan saya jika ada pengambilan guru tadika dan pembantu pembangunan masyarakat di email poulzia@yahoo.com

  74. Sharifah nurhidayah bt syed hamzah
    at

    Assalamualaikum… Jika permohonan baru telah dibukak… Mohon email kan kepad sy yer…

  75. Inform sya plz skiranya pemohonan d buka lagi

  76. Assalamualaikum admin,terima kasih atas informasi yang diberi,tolong maklumkan kepada saya sekiranya pengambilan bagi sesi 2018 sudh dibuka di email saya coolbaby3036@gmail.com terima kasih

  77. Assalamuailaikum. terima kasih kerana maklumat yang diberikan. Jika ada pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya srmelah@gmail.com . TErima kasih.

  78. Assalamualaikum admin…..mohon maklum pengambilan guru tabika kemas 2018..
    Gmail:ewa840526@gmail.com

  79. pls let me know when the application is open.

  80. Assalamualaikum admin,terima kasih atas informasi yang diberi,tolong mklumkan kepada saya sekiranya pengambilan bagi sesi 2018 sudh dibuka di email saya suemiera72@gmail.com.

  81. Salam admin, mohon maklum jika permohonan baru bagi tahun 2018 pengambilan guru kemas. Terima kasih.
    Send kpd saya: iraerika@rocketmail.com

  82. assalammualaikum . sekiranya permohonan tadika kemas dibuka , saya harap sangat minta inform kan kepada saya iejah48@gmail.com . terima kasih

  83. Ummi Fatirah Bt Alias
    at

    assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email

  84. Assalamualaikum. Mohon maklumkan kepada saya jika ada permohonan dibuka bagi tahun 2018 kepada aidazali93@gmail.com
    Terima kasih.

  85. Maklumkan kepada saya sekira permohanan dibuka tq.

  86. kalau lepasan STPM boleh tak memohon?

  87. Nor rasmiza bt mohd rafi
    at

    Jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tadika 2018,sila email ke eykalaulya@gmail.com

  88. Salha binti Hamdan
    at

    Assalammualaikum.. jika ada pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan kepada saya.. salha5766@gmail.com

  89. Salha binti Hamdan
    at

    Assalammualaikum.. jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika mohon email kepada saya.. terima kasihh..

  90. Salha binti Hamdan
    at

    Assalammualaikum.. jika ada pengambilan baru untuk guru tabika 2018, mohon email kepada saya..

  91. Sitti noraisa binti ahmad
    at

    Assalamualaikum admin,mohon pemberitahuan jika ada permohonoan baru untuk pengambilan guru tabika 2018..sila maklumkan pada saya pada email noraisasiti3@gmail.com..terima kasih.

  92. Sitti noraisa binti ahmad
    at

    Assalamualaikum admin,jika ada pemohonan baru untuk pengambilan guru tabika tahun 2018 mohon maklumkan saya pada email noraisasiti@gmail.com.terima kasih.

  93. Assalam admin.jika ade pngambilan baru utk tahun 2018 bleh email sy.terima kasih.

  94. Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

  95. Nurfadilah Sikri
    at

    Salam. Admin

    Sekiranya ada permohonan utk guru tadika dan jawatan selain guru blh info saya ke emeil nurfadilahsikri@yahoo.com

  96. NURFAEZAH SYAMIMI BINTI ABDUL AZIZ
    at

    Assalammualaikum admin.. Terima kasih atas informasi dan maklumat yang diberi.. Jika permohonan baru untuk pengambilan guru tadika tahun 2018 sila email kepada saya.. syamimi.faizah95@gmail.com.. Terima kasih…

  97. siti norasmie aba
    at

    asalamualaikum admin. thank you for the information. please feel free to email me at Asmiesuhaimin97@gmail.com for recruitment kindergarten teacher 2018. thank you

  98. Siti Yusrine Binti Mohamed Saberi
    at

    Assalamualaikum admin, terima kasih diatas maklumat yg diberi.. jika masih ada jawatan kosong untuk guru tadika 2018.. Minta jasa baik admin utk email ke sitiyusrine@gmail.com .terima kasih ya..

  99. Noor Eszni Binti Ismail
    at

    Salam/Hye admin jika ada pengambilan guru bagi 2018 sila emeil saya (n.eszni@yahoo.com) tq

  100. dedesuria binti jailan
    at

    hai ….jika ada apa2 mklumat untuk pengambilan guru tadika 2018 mohon maklumkan ke email sya

    surialoy@gmail.com

  101. Hello sekiranya ad pengambilan guru tadika , minta tlg email ke emall sy juga , odasu91@gmail.com terima kasih

  102. Syafiqah Nurain binti Khairul Salleh
    at

    Assalaumaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat berguna dan membantu.sekiranya ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan kepada saya melalui email syafiqahnurain0910@gmail.com

  103. Hlo..trma kasih atas informasi ..jika ada permohonan baru utk pengambilan guru tabika 2018,mohon maklumkan saya pada email azlin_inggoh@yahoo.com.my

  104. assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email nisafazil91@gmail.com

  105. siti zubaidah binti jamaluddin
    at

    Assalamualaikum..terima kasih atas info.sekiranya ada pengambilan guru taska ambilan 2018, boleh maklumkan di email saya stiedah@gmail.com
    terima kasih

  106. Sekiranya ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email bbalvianey@gmail.com

  107. Assalamualaikum wbt admin. Terima kasih untuk maklumat tersebut. Mohon maklumkan juga kepada saya melalui emel nurhudanajihah97@gmail.com sekiranya permohonan baru pengambilan guru tabika 2018 dibuka. Terima kasih sekali lagi.

  108. Terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada..terima kasih.
    Email:shaleeni17287@gmail.com

  109. Wan Nur Hafizah Binti Wan Rasli
    at

    Hai admin,terima kasih mengenai informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email hafizahrasli996@gmail.com

  110. hai admin, terima kasih mengenai informasi yang telah admin maklumkan dan sebarkan. informasi tersebut amat la berguna dan bepenting. saya meninggalkan email saya diruangan komen ini
    Wanieycieybam@gamil.com

  111. Hi admin, terima kasih diatas infor yang dikongsikan. Harap masih boleh mengisi kekosongan jika ada.

  112. Hai admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu. Jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018, mohon maklumkan pada email saya syafiqahbakrikarim@gmail.com

  113. Terima kasih kepada admin mengenai informasi yang telah admin maklumkan dan sebarkan. informasi tersebut amat la berguna dan penting.saya lepasan diploma pendidikan awal kanak-kanak. saya meninggalkan email saya diruangan komen ini raja96nurhanis@gmail.com

  114. Assalammualaikum admin.Terima kasih bnyk admin memberitahu info pnting ni.untk pngambilan jawatan Guru tadika 2018.Area senawang seremban negeri sembilan.saya amat suka mndidik kanak2.mohon jasa baik admin memaklumkn pada e.mail saya atau ruangan comment.terima kasih.

  115. salam sejatera, jika ada permohonan baru bagi pengambilan guru tabika 2018 maklumkan kepada saya dalam email. eby123.ee@gmail.com .tq

  116. Hema A/P Lethmanan
    at

    Hi admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada emel hemalechumanan1123@gmail.com

  117. Nurmanarina Shazwani Binti Saberi
    at

    Thanks admin untuk maklumat yang baik ini. Jika ada jawatan kosong untuk pengambilan 2018. Harap admin dapat kongsikan kepada saya di email saya. Terima kasih.

  118. NURUL FATIN SYUHADAH BINTI YUSAINI
    at

    assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email nurulfatinsyuhadah@gmail.com
    terima kasih.

  119. Hai admin, terima kasih untuk informasi ini, jika ada permohonan baru dan pengambilan guru tabika 2018 di buka mohon maklumkan saya pada email sitimariamramli1996@gmail.com

  120. Shahirawati binti semuni
    at

    Hai admin, terima kasih dgn informasi yg diberi. . Jika ada permohonan baru guru tadika utk 2018 mohon admin maklumkan di emel saya. .

  121. Noor Eszni Binti Ismail
    at

    terima kasih admin ..jika ada kekosongan guru sila beritahu di emeil saya tq..

  122. Nor adilah binti ahmad idzhar
    at

    Assalamualaikum admin, terima kasih atas informasi yang sangat membantu, jika ada kekosongan baharu dalam pengambilan guru tadika 2018 sila emailkan kepada saya di adelaahmad98@gmail.com. terima kasih.

  123. Hai.. sy berminat dgn jawatan ini.. sila maklumkan jika permohonan ambilan baru dibuka.. terima kasih.. misslatte92@yahoo.com

  124. Please email me if have intake Kenas for 2018 thank you

  125. hai admin, terima kasih mengenai informasi yang telah admin maklumkan dan sebarkan. informasi tersebut amat la berguna dan bepenting. saya meninggalkan email saya diruangan komen ini evelyndebby192@gmail.com

  126. Hai admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email suzielyowai95@gmail.com

  127. Please notify pengambilan guru taska dan apa2 kekosongan jawatan

  128. terima kasih atas info ini. Smoga sy dapat jadi pendidik satu hari nanti. emel saya izzatiyunos96@gmail.com jika ada permohonan baru dibuka.terima kasih…

  129. assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email suhadamahadi28@gmail.com

  130. Atikah zainuddin
    at

    assalamualaikum admin,terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklunkan saya pada email atikahgp@gmail.com

  131. terima kasih atas info ini. Smoga sy dapat jadi pendidik satu hari nanti. emel saya amalinarosdi95@gmail.com jika ada permohonan baru dibuka.terima kasih…

  132. Assalamualaikum admin.Jika ada permohonan baru bagi apa-apa jawatan mohon maklumkan kepada saya di alamat email roslinazinun@gmail.com

  133. Azra farhanah binti zahini
    at

    Salam admin.. Jika ade kekosongan di tadika kemas sila bagi inform yew dia email azrfaf23@gmail.com

  134. Siti nor julaiha binti mahid
    at

    Hello admin sila maklumkan kepada saya jika permohonan pengambilan guru tibaka dah dibuka. Emailkan ke sitizulju@yahoo.com

  135. Email saya lesgod374@gmail sekiranya ada kekosongan guru/pembantu guru kemas.Terima kasih.

  136. Malisa Binti Goudi
    at

    hii..admin..nnti ada pengambilan guru kemas 2018..mohon inform ya.gee_yoe@yahoo.com/lisafrance.lf47@gmail.

  137. Minta tolong inform ya jika ada pembukaan permohonan guru tadika

  138. Scholastica Catherine L.
    at

    Salam admin. Terima kasih atas info yang diberikan. Jika ad pengambilan baru untuk tahun 2018 mohon maklumkan saya pada email catherinelina94@gmail.com

  139. Fatimah azzahra
    at

    Admin tolong maklumkan kepada saya jika permohonan untuk 2018 telah dibuka. Terima kasih

  140. terima kasih untuk informasi yang sangat membantu,jika ada permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan saya pada email syahirahnzarayy@gmail.com
    terima kasih.

  141. Assalamualaikum tolong inform jika ada pengambilan sesi 2018.terima kasih

  142. Hanani Nur Syazwani binti Suhaimi
    at

    Assalammualaikum admin, terima kasih atas informasinya. Jika permohonan baru untuk pengambilan guru tabika 2018 mohon maklumkan kepada saya email scyasuhaimi04@gmail.com.
    Terima kasih.

  143. Cynthia Natasha
    at

    Hi. I would like to know when is the next intake for Guru Kemas. I have two years of teaching experiences working under non government sector. I used to teach chinese as an additional subject for preschoolers during my service. Please let me know by email. I hope to hear from you soon. ( cynthianatashamickey@rocketmail.com )

  144. Nur Syuhada binti Abdul Halim
    at

    Assalamualaikum.
    Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.
    Terima kasih. 🙂

  145. Suriani Binti Masrin
    at

    As salam sekiranya guru tadika ada kekosongan mohon email kepada sya manjagtolomasrin@yahoo.com, saya sgt2 berminat utk mjadi guru tadika kemas tq .

  146. SITI KASIRAH BINTI ABDULLAH
    at

    Assalamualaikum admin, terima kasih atas informasi yang diberikan. Sekiranya permohonan telah dibuka untuk sesi 2018 mohon mamaklumkan kepada saya pada email skasirah@gmail.com

  147. Assalamualaikum .
    Saya berminat untuk menjadi guru tadika KEMAS.
    Boleh email saya apabila permohonan dibuka semula.

  148. WAN NOOR FAUZIANA WAN JURIT
    at

    Boleh email utk sy apabila permohonan 2018. Di buka.

  149. Johainni binti kamarulzaman
    at

    Saya ingin memohon jawatan sebagau guru kemas sesi 2018

  150. ANNA FAMELA THADIUS
    at

    Mohon email ke Ynathadius@yahoo.com sekiranya permohonan guru tabika kenas 2018 dibuka.terima kasih.

  151. ANNA FAMELA THADIUS
    at

    Mohon email ke Ynathadius@yahoo.com sekiranya permohonan guru tabika kemas 2018 dibuka.terima kasih.

  152. Cerol anak Tensy
    at

    Terima kasih. Sila email saya cerol10c@yahoo.com jika ada pengambilan 2018. Saya berminat..

  153. Terima kasih admin.. mohon hantar feedback pada sy di ardahamngah@gmail.com jika ade perhomonan baru ye . Terima kasih

  154. Nur Awanis Zafarina Binti Mat Azaman
    at

    Selamat pagi tuan/puan.
    Boleh hantarkan sebarang jawatan kosong guru tadika kemas di emel awaniszafarina9475@gmail.com
    Terima kasih.

  155. email me if got vacancy

  156. Steaphaniee anak Rody
    at

    Any vacancy inform me through my email

  157. nornasihah binti taman
    at

    sila maklumkan kekosongan untuk guru tabika/taska ke email saya.
    sehanksb@gmail.com

  158. Imform me ya

  159. Farasila Abd Razak
    at

    Selamat pagi tuan/puan.

    Boleh hantarkan sebarang jawatan kosong guru tadika kemas di emel rabithah96@gmail.com.

    Terima kasih

  160. Nor Azreen binti Mohamed
    at

    Mohon email kekosongan guru tabika kemas

  161. Mohon share jika ada jawatan kosong

  162. Nor azlina binti suliman
    at

    Hantarkan sebarang maklumat tentang jawatan kosong di KEMAS untuk tahun 2018

  163. NOR FARIHA BINTI AWANG NOOR
    at

    Tolong hantarkan ke email saya jika ada kekosongan jawatan. Terima Kasih .

  164. Norain bt osman
    at

    Permohonan guru tadika kemas 2018

  165. Kalau dibuka tolong bagitahu. Saya ade diploma in preschool education.

  166. Pelicity Gimbun
    at

    please inform me once the application is open

  167. Isabella Marilyn
    at

    Saya sangat berminat dengan pekerjaan guru tadika ini.

  168. please inform once the application is open

  169. Tolong maklum sekiranya permohonan dibuka..hp 0143378105

  170. Mohon di maklumkan jika permohonan sudah d buka… thanks admin…

  171. semoga ada rezeki saya utk mgajar anak2 tabika kemas..

  172. Siti Hajar Binti Sapuan
    at

    sila inform sy bila pembukaan online guru tadika kemas utk tahun 2018

  173. email saya yee

  174. Normunira binti Ismail
    at

    Assalamualaikum.. tolong email pada sy jika terbuka permohonan baru 2018 tabika kemas. munira_angah@yahoo.com

  175. Norhasmiza binti mat
    at

    Klo ada kerja kosong sila inform

  176. pls update jikalau permohonan untuk tahun 2018 telah dibuka

  177. Assalamualaikum. saya graduan diploma pendidikan awal kanak-kanak. mohon email pada saya sekiranya pengambilan guru tabika kemas bagi sesi 2018 telah dibuka. terima kasih

  178. Saya ingin mendaftar sebagai pembantu pembangunan masyarakat taska..

  179. Tolong info bila pemohonan telah dibuka ?

  180. Tolong update jika Permohonan Jawatan Kosong 2018 telah dibuka. Terima kasih.

  181. emel kpd sy sekiranya jawatan kosong 2018 untuk guru
    tadika sudah dibuka. terima kasih.

  182. Please email.. Waiting 🙂

    .Jawatan kosong Guru tabika kemas ,2018

  183. Email saya jika permohonan dibuka .Thanks

  184. Sila maklumkan jika permohonan utk 2018 telah dibuka semula..tq

  185. Info sy jika ada kekosongan untuk 2017/2018

  186. inform jika ada kekosongan

  187. Ummi Nazirah Bt Ahmad Lutfi
    at

    Jika permohonan dibuka sila maklumkan ya… terima kasih

  188. HASMINAH BINTI SEPINI
    at

    job apply

  189. Nurul Suhana Binti Ringhin
    at

    Sekiranya permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan dengan segera. Jasa baik pihak admin :-).

  190. Norhasnida bt Wahi
    at

    Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

  191. hubungi saya jika ada jawatan kosong terkini,sebelum umur saya 35(0195309843)

  192. Just info.

  193. thank youu for your help

  194. kalau dah buka untuk memohon info yee

    • Semua yang tinggalkan email di sini akan dimaklumkan sekiranya permohonan dibuka semula.

  195. Ummi Mustaqimah binti Yahaya
    at

    Jika permohonan telah dibuka minta jasa baik admin memaklumkan melalui e-mail atau sms atau phone

  196. Connie Anak Dian
    at

    Sila maklumkan kepada saya sekiranya permohonan telah dibuka

  197. NORFARIDAH BINTI AMIR HUSSIN
    at

    Mohon pihak admin maklumkan kekosongan jawatan guru Tabika Kemas di emel saya faridah95d@gmail.com . Terima Kasih

  198. Sy mencari pekerjaqn guru tadika ini utk adik perempuan sy.. yg telah bekerja sebaigai pembantu pengurus taska di shal alam selama 4 tahon dan ad sijil diploma pendidikan awal kanak2.. dia ingin mendapatkan perkerjaan ini kerana ingin ad slip gaji soso @ kwsp disbbkn tmpt kerja dia skrang tiada semuo itu.. jadi dia ingin memdapatkan pekerjaan yg tetap dan lebih terjamin… blh email sy kalau permohonan atas talian ini dibuka

  199. Nurasyikkin Abdul Rahman
    at

    Please…info me

  200. Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

  201. Rafidah Binti Gaib
    at

    mohon d maklumkan apabila pemohonan di buka..minat dan sangat memerlukan pkerjaan ini..

  202. Suziyati Abdul Mad
    at

    Makluman tentang permohonan jawatan guru tabika KEMAS amat saya harapkan.. terima kasih

  203. Noor hazuwani Bakeri
    at

    Jika permohonan telah dibuka sila maklumkan ye…tq..

  204. Ada response kah ini?

    • pihak admin akan memaklumkan melalui email jika ada sebarang info terkini berkenaan ambilan KEMAS. pemohon juga boleh menghubungi terus kepada jabatan mengikut alamat yang diberikan.

  205. Please informtq

  206. salaam. mohon email kan kepada saya sekiranya mempunyai jawatan kosong.. terima kasih

  207. salaam. mohon email sekiranya mempunyai jawatan kosong.. terima kasih

  208. Sila maklumkan sya sekira ad kekosongan guru tabika ke email.

  209. minta tolong e-mail kan pada saya jika ada kekosongan jawatan guru tadika atau terdapat sebarang permohonan jawatan di sektor kerajaan .
    terima kasih.

  210. tolong e-mail saya jika ada kekosongan jwatan guru tdika@permhonn

  211. MASAMIRA BINTI MOHAMED
    at

    terima kasih atas infomasi

  212. wahidah binti ahmad
    at

    Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.
    Mohon pihak admin maklumkan kekosongan jawatan guru Tabika Kemas di emel saya wahida251191@gmail.com

    Terima kasih

  213. Nor Athirah Binti Mohamad
    at

    Terima kasih atas makluman. Mohon jasa baik admin untuk maklumkan kepada saya sekiranya jawatan ini telah dibuka. Disini saya sertakan alamat e-mail atheeramohamad@yahoo.com

  214. Mohon pihak admin maklumkan kepada saya sekiranya permohonan di buka secara rasmi.t.kasih

  215. Noratika Jalaluddin
    at

    Nanti kalau da bukk sila emel kpd sy

  216. Aslmkm.. jika permohonan jawatan kemas dibuka, tolong email kan kepada saya..

  217. Permohonan guru tadika sudah dibuka ke?mohon maklumkan..tq

  218. Klaw dh kuar tolong email kt sy ye admin…

  219. Mohon maklumkan kepada saya.
    Terima Kasih admin.

  220. VASANTHI A/P THAMAL SALVAM
    at

    plz inform me jika ada permohonan dibuka.

  221. Mohon pihak admin memaklumkan kepada saya sekiranya permohonan guru kemas dibuka secara rasmi nanti.terima kasih

  222. Nur Hazwani binti Anan
    at

    Mohon admin emel kepada saya jika borang permohonan kemas telah dibuka.
    thanks.

  223. jika permohonan sudah dibuka tolong kasi tahu yea .. tq

  224. Assalamualaikum, jika permohonan sudah dibuka, mohon emailkan kepada saya. Terima kasih.
    suealiana@gmail.com

  225. Mohon di maklumkan jika permohonan sudah d buka… thanks admin…

  226. Mohon pihak admin maklumkan kekosongan jawatan guru Tabika Kemas di emel saya shikin6993@gmail.com. Terima Kasih

  227. sila maklumkan sy jika permohonan sudah dibuka

  228. السلام عليكم ورحمة الله
    Sila email..tq

  229. Mohon di maklumkan jika permohonan sudah d buka… thanks admin…

  230. please info me

  231. email pada saya sbaik saja iklan atau borang pemohonan di buka terima kasih

  232. siti Nur Athirah Binti zakaria
    at

    email pada saya sebaik permohonan dibuka… thanks admin

  233. tq for info. Bila next permohonan yea. klu da buka sila email yea admin. TVM

  234. Tolong inform sy bla dah buka nti.. thanks

  235. Norsia binti Rodilee
    at

    Trima kasi atas informasi nie, maklumkan kepada saya sekiranya permohonan dibuka secara rasmi

  236. Jika permohonan online dibuka 01119197145

  237. Siti nurbaizura binti mdnor
    at

    Bila permohonan dibuka ye?

  238. lygeianah mujust
    at

    Sekiranya permohonan di buka tolong maklumkan ya.

  239. Berharap sgt..moga dipermudahkan sgla urusan..

  240. Bila dah buka permohonan mohon dimaklumkan ya..terima kasih.

  241. jika permohonan online telah dibuka boleh inform saya ?

  242. Sila maklumkan kepada saya jika permohonan 2017 telah dibuka
    Terima kasih

  243. dayangku zubaidah
    at

    tq,sgt suka mendidik kanak2

  244. Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

    • pihak adamin akan memaklumkan melalui e-mail atau kemaskini info ini sekiranya permohonan sudah dibuka.

  245. Mohon di maklumkan jika permohonan sudah d buka… thanks admin…

    • pihak admin akan memaklumkan sama ada melalui e-mail atau laman ini sekiranya permohonan sudah dibuka.

  246. Guru tabika kemas 2017

  247. thx for the info admin..mohon maklum balas bila permohonan dibuka…thx

    • pihak admin akan memaklumkan kepada anda apabila permohonan ini sudah dibuka.

  248. Syahirah Binti Sepian
    at

    Jika permohonan telah dibuka mohon pihak admin memaklumkan kepada saya.
    Mohon jasa baik pihak admin.

    • terima kasih kerana meninggalkan pesan di ruangan comment. Pihak admin akan memberi maklum kepada anda sekiranya permohonan telah dibuka.

  249. Permohonan ni dah buka ke belom??

    • pihak admin akan memaklumkan kepada anda sekiranya permohonan ini telah dibuka.

  250. Love this jobs so much

    • terima kasih. pihak admin akan maklumkan kepada encik/cik/puan sekiranya permohonan dibuka secara rasmi nanti.

Comments are closed.