Peluang Pekerjaan Fresh Graduate Zaman Ekonomi Meleset

peluang pekerjaan fresh graduate

Pada zaman yang cukup mencabar ini, golongan muda lah yang paling banyak menerima kesanya kerana golongan muda adalah lapisan tengah masyarakat negara. Merekalah yang baru menamatkan pelajaran, merekalah yang sedang mencari kerja dan mereka lah yang baru nak mula membina kehidupan. Keadaan ekonomi yang tidak menentu kini telah sedikit sebanyak memberi kesan besar kepada golongan kritikal sekarang iaitu graduan Malaysia. Walau bagaimanapun, rezeki adalah perkara yang tidak pernah menghampakan kita sekiranya kita tahu mencari lubuk-lubuknya. Oleh itu sedikit perkongsian yang mungkin dapat membantu graduan bahawa beberapa tips untuk mendapatkan peluang pekerjaan fresh graduate yang pendapatanya cukup lumayan.

Terdapat beberapa senarai pekerjaan yang sebenarnya sesuai diceburi oleh graduan pada zaman ekonomi meleset dan kesukaran mendapatkan pekerjaan ini. Tanpa mengira bidang apa sekalipun, sekiranya anda serius untuk menerima pekerjaan ini di samping pendapatan yang cukup lumayan, anda pasti akan berjaya. Sekiranya anda serius, ini adalah 9 senarai peluang pekerjaan fresh graduate tanpa memerlukan pengalaman dan tanpa melalui temuduga.

  1. Agen Dropship
  2. Pemasaran/Sales
  3. Adsense google
  4. Runner
  5. Guru Tuesyen…dan,

Adakah anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut? Klik Link Ini: 9 Pekerjaan Bagi Fresh Graduate untuk mengetahui huraian lebih lanjut mengenai pekerjaan yang pendapatanya sangat lumayan namun sesuai untuk graduan. Anda tidak akan percaya bahawa sesetengah graduan yang menceburi bidang tersebut telah berjaya memperoleh pendapatan lebih RM10,000.00 sebulan.

MENARIK: Gaji Lumayan Fresh Graduate