Live Streaming Sabah vs Perak Piala Malaysia 21.10.2018

live streaming sabah vs perak

Pertemuan antara Sabah dan Perak membutikan kedua-dua pasukan tidak popular musim ini berjaya mengharungi cabaran peringkat kelayakan kumpulan dan suku akhir Piala Malaysia. Meskipun kurang memberi tarikan di Liga Super dan Liga Perdana, namun kedua-dua pasukan ini berjaya memberi kejutan dalam arena bola sepak. Saksikan live streaming Sabah vs Perak malam ini.

Live Keputusan

Tuan Rumah 9:00 PM Pengunjung
Perak 0 – 0 Sabah

Video Live Streaming

“siaran langsung akan diletakkan sekiranya ada pautan disediakan dalam internet”

Saluran Alternatif: Live Bola 1

Jadual dan Keputusan Terkini Piala Malaysia 2018


Butiran Perlawanan Sabah vs Perak

Tarikh: 21 Oktober 2018 (Ahad)

Masa: 9:00 Malam

Tempat: Stadium Likas, Kota KInabalu


Keputusan separuh akhir pertama di gelanggang Perak menyaksikan duka bagi pasukan Sabah kerana dibelasa teruk dengan 5-0 oleh pasukan Perak. Kedudukan sukar ini menjadikan Sabah hampir mustahil untuk ke peringkat Final. Perlawanan di Stadium Likas mewajibkan Sabah untuk mendapatkan gol sekurangnya 6 tanpa memberikan gol kepada Perak.

Sabah dan Perak beraksi dari liga yang berbeza musim ini. Namun atas pencapaian pasukan tersebut, kini kedua-dua pasukan dipertemukan dalam aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia 2018. Jika dibandingkan dengan Perak, Sabah hanya berada di kedudukan ke-6 Liga Premier manakalah Perak pula di kedudukan kedua selepas JDT dalam Liga Super.

Meskipun begitu, dalam bola sepak semuanya tidak mustahil. Cita-cita Sabah untuk beraksi ke final Piala Malaysia hampir menjadi kenyataan. Dengan pimpinan kapten pasukan iaitu, Rowilson untuk berhadapan pasukan Perak, semuanya tidak mustahil. Saksikan live streaming Sabah vs Perak pada malam ini.