Live Streaming Malaysia vs Korea Utara AFC 13.11.2017

live streaming malaysia vs korea utara

Kelayakan akhir peringkat ketiga UAE 2019 dalam saingan Kumpulan B kini mempertemukan Malaysia dan Korea Utara. Jadual perlawanan sebelum ini kerap kali dibatalkan berikutan isu yang melanda terhadap Korea Utara. Akhirnya perlawanan kali ini sedia mempertemukan kedua-dua pasukan dalam aksi Piala Asia untuk penentuan ke UAE 2019. Saksikan perlawanan kelayakan Kumpulan B secara live streaming Malaysia vs Korea Utara malam ini.

Pasukan Malaysia dalam siri saingan kelayakan untuk ke AFC Asian Cup UAE pada 2019 kini dalam peluang tipis apabila berada di kedudukan tercorot kumpulan B di belakang pasukan Korea Utara dengan perbezaan 5 mata. Peluang untuk Malaysia ke UAE 2019 sangat tipis namun masih ada jika menang dalam perlawanan malam ini. Sekiranya kalah sekali lagi, maka peluang tersebut tertutup sama sekali. Ikuti keputusan live perlawanan kedua-dua pasukan tersebut.

Video Live Keputusan

8:00 PM
     Malaysia    1 – 4    Korea Utara

Video Live Streaming Malaysia vs Korea Utara

“siaran langsung akan diletakkan sekiranya ada disediakan dalam internet”

Untuk makluman para penyokong, siaran rasmi perlawanan tidak disediakan oleh mana-mana saluran televisyen di Malaysia. Namun kami akan letakkan video langsung sekiranya ada pautan yang disediakan dalam internet. Live streaming akan diletakkan seawalnya yang boleh.

Siaran alternatif: Video Live Sukan Bola Sepak dan Hiburan

Keputusan Dan Kedudukan Terkini Kelayakan FIFA 2018 dan AFC 2019


Butiran Perlawanan Malaysia vs Korea Utara

Tarikh: 13 November 2017 (Isnin)

Masa: 8:00 Malam

Venue: Stadium i-mobile, Buriram, Thailand


Kedudukan terkini menunjukkan pasukan Harimau Malaya sekadar meraihkan 1 mata dalam carta Kumpulan B di belakang pasukan Lebanon, Hong kong dan Korea Utara. Pasukan Malaysia mengahdapi peluang tipis untuk layak ke UAE 2019 namun sekurang-kurangnya harus menang dalam perlawanan malam ini. Rekod Malaysia terhadap Korea utara pada 10 November yang lepas menyaksikan kemenangan di pihak Korea Utara dengan 4 – 1 terhadap Malaysia.