Keturunan Pakistan, Budak Sabah Ini Bermata Biru

keturunan pakistan

Ibunya berdara Melayu Brunei dan keturunan Pakistan. Manakalah ayahnya berasal daripada Negeri Sembilan. Budak bermata biru ini, Muhd Kamarul Hisham Mustafa Kamal berumur 9 tahun dan bersekolah di SK Mempagar, Beufort, Sabah.keturunan pakistan

Ibunya, Rosdah Abdullah berumur 47 tahun juga memiliki warna mata biru di sebelah sahaja. Kakak dan Muhd Kamarul pula memiliki sepasang mata biru manakalah abang dan ayahnya 48, pula tidak memiliki mata seperti mereka.

Menurut adik ini, ia merupakan anugerah daripada Allah. Pada awalnya beliau merasa janggal namun dapat menyesuaikan diri. Baginya, kedua-dua mata yang berwarna biru itu diwarisi daripada ibunya. Memetik Sumber, menurut Kamarul Hisham, keunikan mata yang dimiliki kedua-dua anaknya itu diwarisi daripada isterinya yang berdara campuran Melayu Brunei dan Pakistan.

keturunan pakistan
Nurul Syafiqa kakak kepada Kamarul Hisham

Gambar di atas diperolehi semasa majlis perjumpaan Pengerusi-Pengerusi Masjid di Parlimen Beufort di Masjid Kampung Bingkul.keturunan pakistan

Sabah tidak asing dengan kanggunan dan penampilan fizikal bangsanya yang menarik. Beberapa laporan media sosial juga tular mengenai Salena Gomez Sabah, Manny Pacquiou Sabah, dan kini budak bermata biru umpama bangsa Uzbekistan yang terkenal dengan kecantikan matanya.

keturunan pakistan
Panthegerow Louiselle, 18, Keturunan Kadazan-Dusun dan Belanda. Rupa seperti Salena Gomez. Kini menjadi salah seorang pelakon Akinabalu.

 

keturunan pakistan
Aloysius Taidin 43, Sook, Keningau menyerupai Manny Pacquiao Filipina