Keputusan UPKK KAFA Semakan Online Disember 2022

keputusan upkk kafa

Sukacita dimaklumkan kepada semua murid yang telah mengambil Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) bagi tahun 2018 boleh membuat semakan keputusan secara atas talian online pada Disember 2018 ini. Keputusan UPKK KAFA secara rasmi akan dikemaskini berdasarkan butiran maklumat berikut.

Butiran Semakan Keputusan UPKK 2022

Tarikh Semakan Dibuka Tarikh Semakan Ditutup
_Disember 2022
Pautan Semakan: http://semakan.islam.gov.my/

Kaedah membuat semakan keputusan UPKK 2022:

  1. Terus ke pautan link yang boleh disemak secara online. Pautan yang disediakan oleh portal rasmi JAKIM akan mula dibuka mulai 15 Febuari 2017 pada jam 11:00 pagi. Pastikan nombor MyKid atau nombor sijil lahir diisi dengan tepat ketika membuat semakan.
  2. Anda juga boleh membuat semakan keputusan UPKK KAFA melalui sistem pesanan ringkas (SMS). Anda hanya membuat format hantaran SMS seperti berikut: UPKK (jarak) RESULT (jarak) No MYKID dan hantar ke 15888 ATAU UPKK (jarak) RESULT (jarak) No Sijil Lahir  dan hantar ke 15888.

Murid-murid dan ibu bapa boleh mendapatkan slip keputusan UPKK di setiap Agensi pelaksana KAFA di setiap negeri masing-masing.

BERKAITAN: Permohonan Guru KEMAS

Ujian Penilaian Kelas KAFA merupakan ujian khas untuk pelajar sekolah rendah tahun lima (5) yang beragama Islam untuk mengetahui tahap kefahaman mereka dalam pembelajaran kelas KAFA yang dikelolah oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.