Buffet Ramadhan Kuala Lumpur Menu Puas Hati 2018

Bulan ramadhan adalah bulan yang dituntut untuk memperbanyakkan amal ibadah. Setiap muslim pastinya telah merancang pelbagai aktiviti di bulan yang mulia ini. Di samping menyambut bulan mulia ini, kerja-kerja harian akan bertambah berkah sekiranya kita niatkan ia sebagai ibadah. Dengan kesibukan dan kelelahan melakukan kerja harian, pastinya ia menjadi satu kepuasan sekiranya dapat berbuka puasa di tempat-tempat sederhana, berpatutan namun memberi kenikmatan berpuasa. Berikut kami senaraikan lokasi buffet ramadhan Kuala Lumpur yang sering menjadi tumpuan orang ramai.

Niat Ganti Puasa Dan Cara Mengerjakanya

Pemilihan lokasi Buffet Ramadhan bukan sekadar kerana menu namun ia juga dijamin halal dan bebas daripada hidangan arak. Bergantung kepada perancangan bajet dan selera anda. Sama ada berdua, sekeluarga atau rakan ofis. Senarai buffet ramadhan Kuala Lumpur tidak pernah mengecewakan.

Pengertian Fidyah Dan Cara Membayarnya Untuk Puasa Yang Tertinggal

1.) Peral International Hotel

Sesuai untuk sekeluarga atau rakan-rakan pejabat. Rasa puas hati. Menu ala melayu dan Marocco. Juga dihidangkan dengan buah-buahan tempatan.

buffet ramadhan kuala lumpur
Lokasi: Kuala Lumpur

2.) Nook @ Aloft, KL Sentral

Mahu lokasi yang lebih santai dan mudah dikunjungi, inilah tempatnya. Anggaran Harga RM58 sehingga RM120 mengikut kapasiti dan jenis menu yang ditempah.

(Klik Gambar)buffet ramadhan kuala lumpur

3.) Al Rawsha Restauran.

Sekiranya anda ingin berbuka dengan mood ala-ala arabic, boleh lah ke restoran ini. Menu yang disediakan ala-ala arab dan yang paling penting harganya sangat berpatutan.

(Klik Gambar)

buffet ramadhan kuala lumpur

Jadual Waktu Berbuka Puasa Mengikut Negeri 2018/1439H