Pendapatan Artis Terkenal Di Seluruh Dunia

Senarai 10 Artis Terkaya Dunia 2022

Siapa tidak kenal Johnny Depp, Brad Pitt, Jackie Chan, Shah Rukh Khan, Angelina Jolie, Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Keanu Reevers, Tom Hanks, Morgan Freeman, Dato Alif Shukri dan ramai lagi yang sudah pasti kita sering melihat mereka membintangi filem-filem hebat seperti Pirates of The Caribbean, Fury, Alexander The Great, Mission Impassible, John Wick, Marvel atau filen entah apa-apa dan banyak lagi. Sudah tentu sekali kita ingin tahu banyak mana pendapatan mereka setiap tahun kerana dengan itu juga merupakan ukuran kejayaan mereka dalam industri hiburan. Namun siapakah senarai 10 artis terkaya dalam dunia pada hari ini. Adakah nama-nama yang sering kita dengar tergolong dalan senarai tersebut. Berikut kami kongsikan pendapatan artis terkenal seperti di bawah.

Senarai Artis dan Pendapatan Terkini Mereka

 1. Tyler Perry : 1 Bilion USD(RM4.39bilion)
 2. Jerry Seinfield : 950 Million USD(RM4.1bilion)
 3. Shah Rukh Khan : 700 Million USD(RM3.07bilion)
 4. Tom Cruise : 600 Million USD(RM2.63bilion)
 5. George Clooney : 500 Million USD(RM2.2bilion)
 6. Mel Gibson : 425 Million USD(RM1.9bilion)
 7. Adam Sandler : 420 Million USD(RM1.84bilion)
 8. Amitabh Bachchan : 400 Million USD(RM1.8bilion)

  LONDON, ENGLAND – JUNE 16: Amitabh Bachchan arrives at the World Premiere of Raavan at the BFI Southbank on June 16, 2010 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)

 9. Jack Nicholson : 400 Million USD(RM1.8bilion)
 10. Bill Cosby : 400 Million USD(RM1.8bilion

Ada nama artis yang familiar? atau hanya kenal rupa tapi tidak tahu nama sebenar. Itulah senarai 10 artis terkaya dunia bagi tahun 2022. Dijangka pendapatan mereka akan naik untuk banyak lagi tajaan dan juga kontrak.

Sumber pendapatan mereka bukan sahaja daripada bidang lakonan malah daripada tajaan-tajaan dari pelbagai syarikat besar untuk pemasaran. Yang lebih menarik terdapat di antara mereka yang menjadi pengarah filem, membina studio besar, dan memajukan pelbagai syarikat penerbitan yang membolehkan mereka mendapat lebih banyak keuntungan.

Sebab Kematian Chadwick Boseman Pelakon Black Panther